Обучение 26 – 29 април 2022 година в град Тръстеник

   В периода 26-29 април 2022 година по НП „Иновации в действие 2“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Рудозем посети СУ „Евлоги Геориев“ гр.Тръстеник, което е иновативно училище. Там се запознахме с иновацията, която те прилагат: „Дигитална математика“.

   По време на гостуването представителите на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Рудозем присъстваха и в учебни часове по математика, физика и бинарен урок по БЕЛ и Музика, където бяха пресъздадени обичаите на различните етнически групи в училището, свързани с 6 май – Гергьовден и Е/Адрелез. Част от нашия екип се  включи в групова работа на психолога с ученици със СОП. Представен бе и опита на СУ „Евлоги Георгиев“ – Тръстеник в професионалното обучение по селско стопанство.

   Отделено бе време и за запознаване с интересни образователни, културни и исторически обекти, като Гложенския манастир; Плевенската епопея; Общински център за извънкласни дейност с.Байкал; древната римска крепост Улпия Ескус в с.Гиген; покрития мост на Кольо Фичето в Ловеч и Троянския манастир.

   Групата от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Рудозем си тръгна от СУ „Евлоги Геориев“ гр.Тръстеник, обогатена с нови знания, почерпила практически опит и с позитивни емоции и разбира се идеи за работа в посока цялостното развитие на учениците.