Обучение 13 – 15 април 2022 година

В периода 13-15 април 2022 година СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Рудозем, бе домакин по НП „Иновации в действие 2“. В нашето училище пристигнаха три групи – едната от СУ „Евлоги Геориев“ гр.Тръстеник, което е иновативно училище и втората от ОУ „Христо Ботев“ с.Николаевка и НУ „Д-р Петър Берон“ гр.Оряхово, които не са иновативни училища.

Гостите от трите училища заедно с представители на нашето училище се запознаха с двете иновации, които се прилагат в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Рудозем – „Саундпейтинг фантазия“ и „Плавен преход на преминаване от четвърти в пети клас“. Те изгледаха и видео записи на учебни часове проведени с приложение на иновациите, след което дискутираха видяното.

Проведен бе и он-лайн Уъркшоп, проведен под вещото ръководство на единствения обучител по саундпейтинг в България, госпожа Детелина Георгиева.

За учениците от гостуващите училища бе подготвена специална програма в която те се запознаха с материалната база на нашето училище; срещнаха се с представители на групата на БМЧК и изявени спортисти от училището ни.

Отделено бе време и за запознаване на гостите ни с интересни културни и исторически обекти в нашата област.

Тръгвайки си от нашето училище учителите и учениците от СУ „Евлоги Геориев“ гр.Тръстеник, ОУ „Христо Ботев“ с.Николаевка и НУ „Д-р Петър Берон“ гр.Оряхово, заявиха, че престоя им в нашето училище е бил изключително ползотворен и интересен и благодариха за нашето гостоприемство.